Komplex weboptimalizálás

weboptimalizálás
weboptimalizálás

A weboldalak gondozása és sikerre vitele az online szférában igen komplex feladat. A keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek tevékenységi köre kiszélesedett, ma már nemcsak keresőbarát weboldalra és úgy-ahogy felépített támogatói linkprofilra van szükség, hanem a munkafolyamatok összehangolására, optimalizált webkörnyezet kialakítására, a weblap témáját reprezentáló kulcsszavak szemantikus hálójának figyelembevételére.

Az optimalizációs folyamat összetettségét jellemzi, hogy

  • egyfelől a honlaptartalom optimalizálása is igen érzékeny feladattá vált, az úgynevezett releváns tartalom elkészítése túlmutat a tárgy adekvát leírásánál és a téma részletes kifejtésénél, szükségessé vált a kulcsszavak reprezentációt biztosítani csakúgy, mint a szomatikus hálóhoz való kapcsolódás kiépítésének kényes feladatát ellátni,
  • másfelől a külső linkek puszta elhelyezése gyakorlatilag hatástalanná vált, a hivatkozói hálózat csak abban az esetben hat jótékonyan a kulcsszavas helyezésekre, ha releváns kontextus áll minden backlink mögött, mi több: a honlap tartalmát a visszacsatolások révén is be kell ágyazni a megfelelő fogalmi rendszer online hálózatába.

Ezek összetett finomhangolást igénylő optimalizációs feladatok, amelyek mögött átgondolt tartalommarketing stratégiának kell állnia. És akkor még nem is említettük a közösségi marketinget, a tartalom- és linkmegosztó lehetőségekkel való operálás, a PR és marketing, a hirdetés és a reklám kapcsolódó eljárásait. Kis túlzással azt mondanók, a Google akkor értékeli jó organikus helyezésekkel a munkánkat, ha gyakorlatilag minden egyes céloldal mögé egy teljes támogatói univerzumot építünk, minden linknek külön megágyazunk és a lehető legszélesebbre feszítjük a fogalmi kapcsolódások hálózatát.

Az optimalizációs árak a céloldal minőségétől és a konkurencia erősségétől függenek és konkrét megállapodás tárgyát képezik. Kérjen árajánlatot!
Weboptimalizálás - SEO. A keresőoptimalizálás szakember feladata: keresőbarát weboldal készítés, honlap optimalizálás + prémium linképítés = Google első hely (organikus találatok)